Digitoi muistosi talteen! Tulosta

digipiste

Digitointipiste Inarin kunnan pääkirjastossa

Digitointipistettä voivat käyttää kaikki asiakkaat, joilla on lainausoikeus Inarin kunnankirjastoon. Tilan käyttö on asiakkaalle maksutonta. Tila varataan soittamalla kirjastoon. Tila on varattavissa kirjaston aukioloaikoina 1 - 4 tunniksi kerrallaan.

Mitä voit tehdä?

Digitointipiste toimii itsepalveluna: asiakas varaa ajan ja digitoi itse tallenteensa. Kirjaston henkilökunta antaa tarvittaessa lyhyen perusopastuksen laitteiden käyttöön, mutta ei digitoi asiakkaan aineistoja. Laitteiden ja ohjelmistojen käyttöön on tehty selkeät ohjeet: kuvankäsittely, äänieditointi, videoeditointi ja eri tallenteiden digitointi.

Kirjastolla on laaja kokoelma LP-levyjä, joita voi lainata ja digitoida omaan käyttöön CD-levylle tai MP3-tiedostoksi.

Varaa mukaan

Digitoitavien tallenteiden lisäksi varaa mukaasi tallennusvälineitä: tyhjiä CD-levyjä, DVD-levyjä, muistitikku tai ulkoinen kovalevy, joille voit tallentaa digitointisi.

Varaa mukaasi myös riittävästi aikaa, sillä VHS-kasetin, C-kasetin ja LP-levyn tallentaminen kestää saman ajan kuin tallenne muutoinkin, esim. tunnin mittaisen videon tallentaminen kestää tunnin. Aikaa kuluu myös laitteisiin ja ohjeisiin tutustumiseen.

Käyttäjän vastuu digitointipisteessä

- Työaseman asetusten muuttaminen sekä ohjelmistojen asetusten tallentaminen ja omien ohjelmistojen asentaminen on ehdottomasti kielletty.

- Omien tiedostojen tallennus väliaikaisesti digitointiasemalle edellyttää, että käyttäjä poistaa omat tiedostonsa lopettaessaan työskentelyn.

-  Käyttäjä vastaa tallenteissaan olevan tiedon salassa pysymisestä.

-  Kirjasto ei vastaa asiakkaan töiden häviämisestä tai joutumisesta vääriin käsiin eikä laitteiden asiakkaan tallenteille tai tallennusvälineille mahdollisesti aiheutuvista vahingoista.

-  Kirjasto ei myöskään vastaa vahingoista, joita laitteilla voidaan aiheuttaa kolmannelle osapuolelle.

-  Käyttäjä vastaa siitä, että hänellä on kopiointioikeus kopioitavaan materiaaliin.

-  Käyttäjä sitoutuu ilmoittamaan laitteissa huomaamansa viat ja ongelmat

-  Käyttäjä sitoutuu korvauksiin, jos laitteille tehdään vahinkoa tai ilkivaltaa sinä aikana kun käyttäjä on varannut tilan.

-  Kopioinnissa on noudatettava voimassa olevaa lainsäädäntöä. Lisätietoja: www.kopiosto.fi.

Ohjeet:

Ohjeet ovat PDF-tiedostoina. Voit tutustua ohjeisiin jo ennakkoon. Kaikki ohjeet ovat paperisina digitointipisteessä.

Ohje tallenuskansioiden käytöstä: Tallennusohje.pdf

VHS-videokasetit DVD-levylle.

Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle ohje.pdf

Videokamerasta DVD-levylle (esim. miniDV)

Huom. tarvitset oman kamerasi liitäntäkaapelin mukaan.

Digitointi videokamerasta dvd-levylle - LG.pdf

LP-levyltä CD-levylle tai MP3-tiedostoksi.  Katso ohjeet