Tarinoiden Inari -sivustolla nyt kuvatallenteita Tulosta

Ainutlaatuinen perinnearkisto kaikkien ulottuvilla

”Tarinoiden Inari”on Inarin kunnankirjaston kokoama suullinen perinnearkisto. Sen pääteemoja ovat elinkeinoihin, savotoihin, matkailu- ja sotahistoriaan, jälleenrakennukseen ja tiestörakentamiseen liittyvä tietous. Mukana on myös henkilötarinoita ihmisistä, jotka ovat tapojensa ja toimiensa vuoksi jääneet ihmisten mieliin. Tarinoissa on yllätyksellisyyttä, huumoria ja elämänkirjoa laidasta laitaan. Tarinoita voi kuunnella missä tahansa maailmaa kirjautumalla osoitteeseen www.tarinoideninari.fi. ja muistelumatka menneisyyteen voi alkaa. Kokoelmaan sisältyy lisäksi entiseen Petsamoon liittyvää muistitietoutta ja luonnollisesti kulta kaikissa muodoissaan. Tarinoiden Inari on ensisijaisesti äänitearkisto, mutta siihen sisältyy myös valokuvia, skannattuja aineistoja ja kuvatallenteita.

Suullinen tarina on osa kertomaperinnettä, jota olemme kirjaston toimesta tallentaneet tulevien sukupolvien käyttöön. Jokainen tarina on kertojansa näköinen, ainutlaatuinen muistikuva tapahtumista, ilmiöistä ja henkilöistä. Tarinan kertoja antaa tilaa kuulijan omalle mielikuvitukselle ja tunnelmalle, eikä pyri kertomaan yhtä ja ainutta totuutta asiasta tai ilmiöstä. Kuulijan ja kertojan tulee luottaa toisiinsa jutun ymmärtämisessä, eikä juttua saa erottaa asiayhteydestään tai käyttää kenenkään vahingoittamiseksi.

NYT UUTUUTENA KUVATALLENTEITA - TERVETULOA TUTUSTUMAAN!

Viimeksi päivitetty 22.12.2015 11:53