Tietokannat

Jos et löydä etsimääsi tietoa tietokirjoista, kannattaa kokeilla tietokantoja. Tietokantoja ylläpitävät kirjastot tai kirjastoalaa lähellä olevat yritykset.

Osaa tietokannoista voi käyttää vain kirjaston asiakaskoneilla. Joitain tietokantoja voi käyttää myös etäkäyttönä kotikoneella. Jotta voit käyttää etäkäytettäviä tietokantoja kirjaston ulkopuolella, sinun täytyy kirjautua verkkokirjastoon.

Vapaasti verkossa:

Arto on kotimaisten lehtien viitetietokanta.

Finna tarjoaa pääsyn arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoihin ja palveluihin. Finnasta voit etsiä tietoa kirjastojen ja arkistojen kokoelmista, katsella kuvia museoesineistä ja taideteoksista sekä ladata käyttöösi asiakirjoja ja vanhoja kirjoja.

Frank: kirjastojen kirjojen ja muun aineiston paikannukseen, myös haku useasta tietokannasta yhtäaikaisesti.

Makupalat.fi: Makupaloihin on valittu verkkosivustoja, joista kirjaston tiedonhakukysymysten kautta tiedämme olevan kysyntää. Mukaan pääsyn ehtona on, että linkin takana oleva verkkosisältö on laadukasta ja turvallista sekä hyvin toimitettua.

Melinda on suomalaisten kirjastojen yhteistietokanta. Se sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, yhteiskirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä aineistoista. Ammattikorkeakoulujen kirjastoista ovat mukana Hämeen ammattikorkeakoulun kirjasto, Centria-ammattikorkeakoulun kirjasto ja Haaga-Helian kirjasto

Käytössä kirjastossa tai kotikoneella kirjautuneena

Elektra on kotimaisten tieteellisten aikakauslehtien ja väitöskirjojen tietokanta, joka on asiakkaiden käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla. Aineistoon kuuluu kokotekstimuodossa olevia artikkeleita lehdistä tai vuosikirjoista sekä lukuisia historian alan väitöskirjoja. Elektra-aineisto on haettavissa Arto-viitetietokannan kautta.

Suomen Media-arkisto sisältää noin 4.150.000 artikkelia ja uutisaineistoa Alma Median lehdistä, mm. Koillis-Lappi (Koti-Lappi), Lapin Kansa, Meri-Lapin Helmi, Pohjolan Sanomat, Uusi Rovaniemi.