Kuolajärven kotakenttiä, pyyntimaita ja pyhiä paikkoja –näyttely Ivalon kirjastossa helmikuun 2019

01.02.2019 - 28.02.2019

Näyttely "Kuolajärven kotakenttiä, pyyntimaita ja pyhiä paikkoja" esittelee nimensä mukaisesti Kuolajärven eli Sallan metsäsaamelaisten vanhoja asuinpaikkoja, pyyntimaita, kalavesiä ja palvottuja luonnon pyhäkköjä, sekä yleensäkin Kuolajärven metsäsaamelaisten entisaikaista elämänkiertoa.

Näyttelyssä on kaikkiaan toistakymmentä kuvatekstein varustettua kuvaa, sekä pieniä tietopankkeja metsäsaamelaisiin ja heidän puhumaansa kieleen liittyen. Mukana on myös pienoinen kokoelma Itä-Lapin ja Rovaniemen saamenkielenperäisiä paikannimiä tulkintoineen, sekä vieraskirja, johon toivomme palautetta mahdollisimman monelta näyttelyä silmäilleeltä.

Kiitämme Wihurin rahastoa, joka on mahdollistanut näyttelyn toteuttamisen. Haluamme kiittää työssä erityisellä lämmöllä myös Lapin maakuntamuseon johtajaa Hannu Kotivuorta ja taiteiden tiedekunnan professoria Timo Jokelaa.

Näyttelyn ovat laatineet Niko Rytilahti ja Tytti Sarivaara.

Tervetuloa tutustumaan!