Helsingin Sanomat 130 vuotta – uutisnäyttely pääkirjastossa tammikuussa 2020

22.11.2019 - 31.01.2020

Mitä uutiset kertoivat Suomesta 130 vuotta sitten? Kuinka lehtijutut ja mainokset ovat muuttuneet tähän päivään tultaessa? Kuinka Helsingin Sanomien sivuilla on käsitelty niin Titanicin uppoamista, sotavuosia kuin arkisen elämän iloja ja haasteita? Päivälehden museon uusi Helsingin Sanomat 130 vuotta ¬-näyttely avaa Suomen suurimman sanomalehden ja samalla yleisemmin historiaa. Näyttelyyn on koottu eri aikojen kiinnostavimpia uutisia, uutiskuvia ja ilmoituksia, ja avattu niiden taustoja.

Helsingin Sanomien historia alkoi 16. marraskuuta 1889, jolloin Päivälehden ensimmäinen numero ilmestyi. Sortokaudella sensuuripäätös lakkautti Päivälehden 1904, mutta pian lähes sama tekijäkaarti alkoi julkaista lehteä nimeltä Helsingin Sanomat. Lehden historiaa tallettava Päivälehden museo on tehnyt kiertonäyttelyn 130-vuotissyntymäpäivän kunniaksi.

Tervetuloa tutustumaan!