Enrico Mazzone: Kalevala kohtaa Jumalaisen näytelmän

04.03.2019 - 31.03.2019

Näyttelyn nimi viittaa Enrico Mazzonen käynnissä olevaan projektiin, jossa nämä kaksi teosta käyvät vuoropuhelua. Näyttelyssä on esillä neljä lyijykynäpiirrosta, jotka ovat luonnoksia jättipiirrokseen, jota taiteilija tekee Raumalla.

Torinolainen Enrico Mazzone saapui Raumalle Raumars-taiteilijaresidenssiin vuonna 2015. Hänen oli tarkoitus aloittaa siellä metsäaiheinen projektinsa. Suomalainen mytologia vei hänet kuitenkin pian mukanaan ja hän sai käyttöönsä Rauman paperitehtaalta neljä metriä korkean paperirullan, jossa on 97 metriä kellertävää paperia.

Mazzone on kehittänyt itselleen sopivan, mutta työlään tekniikan saadakseen piirroksiin runsautta ja erilaisia sävyjä. Valmis piirros muistuttaa kaivertamalla tuotettua kuvaa. Vuonna 2017 oli valmiina jättipiirroksen ensimmäiset 30 metriä, joihin sisältyy mm. Kalevalan Joukahainen. Teos oli nähtävissä Rauma-salissa 6.12.2017.

Nähtyään teoksen silmiensä edessä Mazzone päätti jatkaa piirtämistä rullan loppuun asti. Piirros jatkuu italialaisen mytologian teemoin, jolloin muodostuu 'silta' kahden erilaisen, mutta silti myös samanlaisen kulttuurin välille, suomalaisen ja italialaisen.

Jättipiirroksen valmistuminen vienee vielä hyvän tovin, mutta kun se valmistuu, Mazzone toivoo saavansa sen esille johonkin sopivaan yhteyteen.

https://laplandnews.com/fi/rovaniemi-fi/italialainen-taiteilija-tuo-taiteensa-rovaniemelle-hakee-parhaillaan-uutta-studio-tilaa/