Lainan päivänä 8.2. otetaan laajennetut aukioloajat käyttöön myös pääkirjastossa

ma 4. helmikuuta 2019 13.37.00

Lainan päivänä 8.2.2019 Inarin kunnan pääkirjasto avaa ovet asiakkaiden omatoimiseen käyttöön. Omatoimiaikana asiakas pääsee kirjastotilaan silloinkin, kun henkilökuntaa ei ole paikalla, tai on muissa tehtävissä. Palvelua pääsee käyttämään kirjautumalla ulko-oven vieressä olevaan kirjautumisyksikköön kirjastokortilla ja pin-koodilla. Omatoimiaika on käytössä ma-to klo 8-10 ja 19-21, pe klo 8-10 ja 17-21, la klo 8-10 ja 15-17 ja su klo 8-17.


Omatoimiakana asiakas voi käyttää kirjaston tiloja, lukea lehtiä, lainata ja palauttaa automaatilla sekä noutaa varaamaansa aineistoa. Kirjastotilassa on tallentava kameravalvonta, joka valvoo asiakkaiden kirjaston käyttöä. Ongelmatilanteita varten kirjastossa löytyy ohjeet miten toimitaan. Toivomme, että käyttäjät antavat palautetta palvelun toimivuudesta.


Lainan päivänä opastamme asiakkaita omatoimi järjestelmän käytössä ja esittelemme muitakin palveluitamme. Kahvistelun lomassa toivomme saavamme asiakkailta vinkkejä kirjaston 160-vuotisjuhlavuoden tapahtumia varten. Toiveita voi lähettää myös kirjaston sähköpostiin kirjasto@inari.fi. Lainan päivänä julkistetaan myös Lappi kirjallisuuspalkinnon saaja Tornion kirjastossa ja luovutamme oman kunnan alueella kilpailuun osallistuneiden kesken arvotun kirjapalkinnon.


Kirjaston juhlavuosi aloitettiin tammikuussa Jorma Nykäsen luennolla Lapin puutavara-autokuljetusten toimintahistoriasta. Ensi keskiviikkona 6.2. Eila-Henna Kukkala esittelee omaa kirjaansa ja 26.2. SanaSepot esittäytyy. Kirjaston perustamispäivänä 13.3. juhlimme Minnan Canthin syntymän 175-vuotisjuhlaa ja kirjaston 160-vuotisjuhlaa nukketeatteri Sytkyn kanssa, joka esittää nukkenäytelmän Minna Canthin lapsuudesta, ”koko elämästä” ja teoksista lapsen näkökulmasta. Minna Canthin juhlintaa jatketaan Kirjaston päivänä 19.3. jolloin Ritva Savela esittää luennon Minna Canthista. Paljon muutakin ohjelmaa on luvassa kirjaston päivänä ja pitkin koko vuotta.


Kirjaston helmikuun näyttely on Kuolajärven kotakenttiä, pyyntimaita ja pyhiä paikkoja. Maaliskuussa saamme ihailla italialaisen Enrico Mazzonen piirroksia. Näyttelyn nimi on Kalevalighieri: Fragments of Sampo.

Tarinoiden Inari

Tarinoiden Inari

Tapahtumia

Tapahtumat

Kirjasto palvelee

Kirjastot.fi