Tervetuloa kirjastoon

Inarin kunnankirjasto

Inarin kunta tarjoaa kirjastopalveluita pääkirjastossa Ivalossa, Saamelaiskirjastossa Inarin kirkonkylässä ja kirjastoautossa ympäri kuntaa.
Pääkirjastossa on useita tapahtuma- ja näyttelytiloja sekä runsaasti lukupaikkoja. Kirjastot ovat yhteisökeskuksia, jotka tiedon, elämysten ja tietotekniikan lisäksi tarjoavat erilaista ryhmätoimintaa ja väylän muihin palveluihin. Lähikirjaston omatoimiaika mahdollistaa kirjastonkäytön silloinkin kun henkilökunta ei ole paikalla tai on muissa tehtävissä.


PÄÄSET HAKUUN TÄSTÄ

Kirjaston käyttäjä voi asioida yhdellä kirjastokortilla Lappi-yhteistyökirjastoissa ja hyödyntää näiden kirjastojen kokoelmia ja Lapin verkkokirjastoa. Lapin kirjasto on lappilaisten kirjastojen yhteenliittymä. Alueen kirjastoilla on yhteinen verkkokirjasto, kirjastokortti, käyttösäännöt, rekisteriseloste ja kuljetuspalvelu.

Lapin verkkokirjasto on avoinna ympäri vuorokauden. Siellä voit mm.
 hakea aineistoja ja uusia lainoja
 tarkastaa kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat
 tutustua, varata ja lukea e-ainestoja
 lukea ajankohtaisista tapahtumista

Kirjastolla on pitkä historia

Kirjasto perustettiin vuonna 1859 pappilaan Pielpajärvelle. Ensimmäinen varsinaisesti kirjastorakennukseksi valmistunut kirjasto on Ivaloon v. 1980 rakennettu pääkirjasto, joka on peruskorjattu ja laajennettu v. 2008.


Lue kirjaston historiasta tästä

 

 

 

 

 

Tarinoiden Inari

Tarinoiden Inari

Tapahtumia

Tapahtumat

Kirjasto palvelee

Kirjastot.fi